Toen het jaar 2009 van start ging, was het offensief op de Gazastrook net begonnenn. Op de dag van de aanval had Islamic Relief een noodhulpactie gelanceerd. In Nederland was de betrokkenheid bij de slachtoffers in de Gazastrook groot. Dankzij de onmisbare inzet van onze vrijwilligers en de bijdrage van vele initiatieven in het land, verliep de actie SOS Gaza zeer succesvol. Met de inkomsten uit deze actie kon Islamic Relief Nederland niet alleen een substantiële bijdrage leveren aan de noodhulp, maar is zij tevens in staat om mee te werken aan de wederopbouw van de Gazastrook.

Behalve noodhulp, stond 2009 voor Islamic Relief Nederland vooral in het teken van duurzame ontwikkeling. In onze fondswervende acties hebben wij bijzondere aandacht gevraagd voor duurzame projecten door middel van periodieke donaties. De reden daarvan is dat we in 2009 zijn begonnen met het direct vanuit Nederland financieren van duurzame ontwikkelingsprojecten.Over deze projecten berichtten wij uitgebreid in dit jaarverslag. De projecten leveren op talloze manieren een concrete bijdrage aan de MillenniumOntwikkelingsdoelen. Ontwikkelingsdoelen die nog lang niet zijn bereikt.

Office
http://www.islamic-relief.nl/

Citation
Islamic Relief Nederland. (2009). Jaaverslag 2009. , Islamic Relief Pakistan, Islamabad [Online] Available: http://www.islamic-relief.nl/UserFiles/913.pdf

BY

Type

Annual Report

OFFICE

Islamic Relief Worldwide

LANGUAGE

Dutch

YEAR

2009

KEYWORDS

Annual Report, Humanitarian, Islamic Relief, Netherlands